Domatesli ayva
Kuru domatesleri zeytinyağında iki-üç saat bekletin. Ayvaları soyup dilimledikten sonra limonlu suya koyun. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kurutulmuş domates, sulandırılmış salça, küp küp doğranmış domates ve ince ince doğranmış sivri biberi ilave edip sote edin. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp pişirin. Nar ekşisi ekleyerek servis yapın.
Bulgur salatası
MALZEMELER
Bulguru; üzerini geçecek kadar su ve tuzla, yumuşayana dek haşlayıp süzün ve geniş bir kaseye alın. Üzerine doğranmış kornişon turşu, dörde bölünmüş kiraz domates, ince kıyılmış sarımsak ve sarı biber ekleyin. Karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.