Bugün ne pişirsem?
Pırasa ve havuçları temizleyip verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları iki dakika soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılımaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ilave edin. Yine tencereyi sallayarak karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Portakallı un helvası
Şerbeti
için gereken malzemeyi beş dakika kaynatın.Unu, rengi koyulaşıncaya dek tereyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş bademi ekleyip biraz daha kavurun. Şerbeti ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzeri kapalı olarak demlenmeye bırakın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.