Sebzeli muska böreği
Kırmızı biber, havuç, sivri biber ve mantarları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber katıp ocaktan alın. Lor peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına harçtan koyup muska şeklinde sarın. Açılmaması için uçlarına su sürüp yapıştırın. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.
Fındıklı chesecake
MALZEMELER
Bisküvileri robotta ezin, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Harcı yağlanmış kelepçeli bir kalıba bastırarak yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine un, vanilya ve labne peynirini koyup çırpmaya devam edin. Harcı bisküvilerin üzerine dökün. 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Soğuyan tatlının kenarlarına su sürüp kıyılmış fındıkları serpin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.