Turşu yahnisi
Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun.
Nar şerbeti
MALZEMELER
Narların suyunu sıkın. Tencereye elmayı rendeleyip üzerine şeker, karanfil, tarçın ve nar suyunu ekleyip karıştırın. Beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Bir tülbentle süzüp soğuk olarak ikram edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.