ELİF KORKMAZEL

Turşu yahnisi

MALZEMELER
1 kg. lahana turşusu
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 kesme şeker
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun.
Nar şerbeti
MALZEMELER
5 adet nar
1 su bardağı şeker
2 adet kabuk tarçın
1 adet elma
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil
Narların suyunu sıkın. Tencereye elmayı rendeleyip üzerine şeker, karanfil, tarçın ve nar suyunu ekleyip karıştırın. Beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Bir tülbentle süzüp soğuk olarak ikram edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.