Fındıklı irmik tatlısı
Şerbeti için:
İrmik,un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın. Yoğurdu ekleyip boza kıvamında koyu bir karışım elde edin. Karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp üzerine bütün fındıkları tek sıra halinde dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyin. Şeker ve suyu beş dakika kaynatıp ocaktan alın, limon suyunu ekleyin. Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün, beş dakika daha fırında tutun.
Tavuklu ıspanak salatası
MALZEMELER
Havucu rendeleyin. Tavuk etlerini haşlayıp didikleyin. Ispanak yapraklarını irice doğrayın ve servis tabağına bir kısmını yerleştirin. Rendelenmiş havuç, tavuk etleri ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Üzerine kalan ıspanak yapraklarını da ekleyip harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.