Mercimekli erişte
Mercimeği, üzerini üç parmak geçecek kadar suda beş dakika haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı, süzülmüş mercimeği ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu koyup kaynatın. Erişteleri ilave edip pişinceye kadar ocakta tutun. Sıcak sıcak servis yapın.
***
MALZEMELER
İnce kıyılmış lahana, bir adet portakalın suyu, tuz ve karabiberi; bir kaşığın tersi ile bastırarak beş dakika eze eze karıştırın. İkinci portakalı dilimleyin ve iç kabuklarını soyun. Lahanayı servis tabağına alın. Üzerine portakalları yerleştirin. Yoğurt, bir adet portakalın suyu, karabiber, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.