Brüksel lahanalı omlet
Brüksel lahanalarını temizleyip tuzlu suda beş dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Doğranmış soğanı iki çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine Brüksel lahanalarını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip soteleyin. Yumurtaları, tuz ve fındıkla çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada omletleri pişirin, üzerine lahanalı harçtan koyup ikiye katlayın.
BADEMLİ SAKIZLI MUHALLEBİ
MALZEMELER
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak biriki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.