Yağlı mantı
Ekmek hamurunu yumurtayla yoğurun. Kıymayla rendelenmiş soğanı yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, içine kıymalı harçtan koyup yıldız şeklinde kapatın. Mantıları kızgın yağda kızartın. Dilerseniz üzerine domatesli sos dökerek servis yapın.
ISPANAK SAPI ÇORBASI
MALZEMELER
Ispanak saplarını ince ince kıyın. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Salçayı tereyağında kavurup üzerine doğranmış patates ve havucu ekleyin. Hemen ardından sıcak suyu ekleyip beş dakika haşlayın. Tuzunu ayarlayın. Ispanak saplarını ekleyip 10 dakika daha pişirin. Dövülmüş sarımsak, limon suyu ve naneyi karıştırıp çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.