Bugün ne pişirsem?
Soğanları sekiz parçaya bölüp zeytinyağında hafifçe soteleyin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip bir-iki dakika kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağ koyup antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan sosla birlikte servis yapın.
Kestaneli pilav
Kestaneleri suda haşlayıp kabuklarını soyun. Pirinci ve soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine tarçın ve tuz ilave edip suyunu koyun ve 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kestaneleri ilave edin. Beş dakika daha birlikte pişirin.
Hurmalı şekerpare
Tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Pudra şekeri, irmik, fındık, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları ortalarına yerleştirip 180 derece fırında pişirin. Su, şeker ve limonu 10 dakika kaynatın. Ilık
tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.