Bugün ne pişirsem?
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu da süzüp bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğanları ve dolma fıstıkları ekleyip kavurun. Daha sonra pirinç ve zerdeçalı da ilave edip karıştırın. Dört su bardağı tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk parçalarını içine döküp pilavı 25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak servis yapın
Pekmez bastı
Unu, tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavurup üzerine pekmez ve sütü dökün. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kabına döküp bastıra bastıra yerleştirin. Kare şeklinde kesip fındıkla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.