ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Zerdeçallı tavuk pilav
1 tavuk göğüs eti
3 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zerdeçal
Tuz
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu da süzüp bekletin. Bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğanları ve dolma fıstıkları ekleyip kavurun. Daha sonra pirinç ve zerdeçalı da ilave edip karıştırın. Dört su bardağı tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk parçalarını içine döküp pilavı 25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak servis yapın
Pekmez bastı
200 gr. tereyağı
200 gr. un
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
Unu, tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavurup üzerine pekmez ve sütü dökün. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kabına döküp bastıra bastıra yerleştirin. Kare şeklinde kesip fındıkla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.