ELİF KORKMAZEL

Zeytinli sarma

MALZEMELER
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket kabarma tozu
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1/2 limon suyu
* 100 gr. tereyağı
* 1 kaşık yoğurt
* 1 yumurta
* 100 gr. zeytin ezmesi
Un, şeker, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Karbonatı limonla köpürtüp ekleyin ve hemen karıştırın. Hamuru açın, üzerine zeytin ezmesini sürün. Rulo yapıp dilimlere kesin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
Cevizli bulgurlu pazı sarması
MALZEMELER
*500 gr. pazı yaprağı
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 2 adet soğan
* 1 demet taze nane
* 1 demet maydanoz
* 1 demet dereotu
* 9 çorba kaşığı bulgur
* 2 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber
Pazı yapraklarını beş dakika kaynatıp suyunu sıkın. Rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış yeşillikleri, bulguru, dövülmüş cevizi ve baharatları karıştırın. Pazı yapraklarına harçtan koyup sarın. Üzerine çok az su ekleyerek 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.