Bugün ne pişirsem?
İstavritleri temizleyip yıkayın. Üzerine sodayı döküp 15 dakika bekletin. Un, tuz ve mısır ununu karıştırın. İstavritleri süzüp unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.
Biberli nohut
Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su katın. 15-20 dakika bekletip süzün. Soğanı yağda kavurun. Eti ilave edip kavurun. Salçaları katın. Ardından nohutu, kuru biberleri, domatesi, kimyon ve tuzu koyun. Sıcak su ekleyip pişirin.
Şekerpare
Şerbet
için; su ve toz şekeri beş dakika kaynatın. Yumurta, tereyağı ve şekeri yoğurun. Üzerine irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.