Bugün ne pişirsem?
Yemeklik doğranmış soğanı, rengi dönene dek zeytinyağında soteleyin. Ardından küp küp doğranmış kereviz sapı ve bütün diş sarımsakları ekleyip kavurun. Daha sonra çiçeklerine ayrılmış karnabahar, küp küp doğranmış domates, defne yaprağı, sirke, yarım su bardağı su, tuz ve karabiberi tencereye katın. Kısık ateşte, yemeğin suyunun dörtte biri kalana dek pişirin. Servis tabağına aldığınız yemeği sıcak servis yapın.
Düğün çorbası
Kuzu etini suda haşlayıp elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş eti ve tuzu katın. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.