Bugün ne pişirsem?
Milföylerin üzerine un serpin ve her bir kareyi açıp dikdörtgen şekline getirin. Ortasından ikiye bölüp ince uzun çubuklar elde edin. Peyniri ezip, içine yumurta, dereotu, nane ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bu harcı hamurların kenar kısmına koyup, rulo yapıp burgu şekli verin. Fırında 35 dakika pişirin.
Etli bulgur pilavı
Tencereye iki su bardağı su, defneyaprağı ve bir adet soğan koyun. Gerdanı bütün olarak ekleyin ve 40 dakika kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin. Başka bir tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Üç su bardağı kaynar su koyup pişmeye bırakın. Tuz ve biberini ekleyin, pişen gerdanı da birkaç parçaya bölüp pilavın üzerine koyun ve beş dakika daha pişirin. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.