Bugün ne pişirsem?
Eti yıkayıp bir tencereye koyun ve her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. İçine irice doğranmış soğanları, üzümü, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kapağı kapalı olarak, yaklaşık bir saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Tereyağını bir tencerede eritin, üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika pişirin. Ayvaların içlerini oyup içine etli harcı doldurun. Salçalı sosun bulunduğu tencereye dizip 40 dakika kadar pişirin.
Şekerli hamur kızartması
Ekmek hamuruna sütü ve yumurtayı katıp yoğurun. Elinizi yağlayarak hamurdan parçalar kopartın. Derin bir tavada yağı kızdırın. Hamurları kızgın yağda kızartın. Yağını çekmesi için hamurları kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzülen hamurları servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri ile vanilya serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.