ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Zeytinyağlı soğan kavurma
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
2 adet haşlanmış patates
1 demet maydanoz
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ve şekeri ekleyerek zeytinyağında beş dakika kadar kavurun. Soğanlar biraz yumuşayınca salça ve çok az su ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri servis tabağına dizip üzerini soğan kavurmasıyla kaplayın. Tabağı, kıyılmış maydanozla süsleyin.
Pastırmalı tarhana
5 dilim pastırma
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
5 dilim pastırma
Sarımsağı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine salçayı ve suyu da ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Beş dakika pişince ocaktan alın. Pastırmaları ince ince kıyıp tereyağında iki dakika kavurun. Çorbanın üzerine pastırmaları koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.