Bugün ne pişirsem?
Karnabaharı haşlayıp süzün. Unu yağda kavurun. Üzerine sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ekleyip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısını sosa ilave edin. Yağlanmış küçük fırın kaplarına karnabaharı paylaştırın. Beşamel sosu yayıp kalan peyniri serpin. Üzerine karabiber ve kırmızıbiber serpin. Fırına koyup peynir eriyene kadar pişirin.
Boş börek
Bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. Üzerine bolca eritilmiş yağ sürüp rulo yapın ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp tekrar açın, üzerine yağ sürüp rulo yapın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.