Bugün ne pişirsem?
Sütle haşladığınız pirinçler şişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtayı şekerle çırpın. İçine erimiş tereyağını, vanilyayı ve cevizi ekleyin. Sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip karıştırın ve sufle kaplarına boşaltın. Kenarlarına yağlı kağıtla yükseklik oluşturup 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Yağlı kağıdı kenarlarından alıp bir bıçakla etrafını düzeltin ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın.
NOHUTLU SEMİZOTU SALATASI
Semizotunu yıkayıp yaprak kısımlarını elinizle kopartın. Nohut, buğday, küp küp doğranmış elma ve biberi, semizotuyla karıştırıp servis tabağına alın. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Salatanın üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.