Bugün ne pişirsem?
Kerevizleri limonlu suda haşlayıp süzün. Üzerine tereyağını ve sütü ekleyip ezerek püre haline getirin. Sonra rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Doğradığınız soğan ve kırmızı biberin üzerine rendelenmiş domates ekleyip soteleyin. Etleri baharatlayıp, tereyağında kızartıp fırın kabına koyun. Üzerine domatesli sosu döküp fırında pişirin. Etleri servis tabağına alıp üzerine tepsideki sostan dökün. Püreyle birlikte servis yapın.
Buğday salatası
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün üzerine bir adet limonun suyunu sıkarak haşlayın. Soğanı ince ince kıyıp tuzla ovun. Kırmızı biberi de küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.