Kerevizli Ezogelin
4 KİŞİLİK
MALZEMELER
SALEPLİ KURABİYE
Yumurta, tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Kabartma tozu, toz salep, mahlep ve tarçını da ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyin. Kıyılmış fındığı da ilave edip top top şekiller verin. 200 derecede 20 dakika pişirin.
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
ÜZÜMLÜ ETLİ PİLAV
Etleri, tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan ve salçayı ekleyip beş dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve üç su bardağı kadar sıcak suyu koyup tencerenin kapağını kapatın ve beş dakika pişirin. Su kaynayınca üzümleri ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte, hiç karıştırmadan 30 dakika pişirin.
6 KİŞİLİK
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.