Mantarlı beşamelli güveç
Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ekleyip püre haline getirin. Haşlanıp ezilmiş patatesi de ekleyip karıştırın. Mantarı tereyağında 10 dakika kavurup beşamel sosa ekleyin ve karıştırın. Üzerine baharat eklediğiniz tavuğu, tereyağında kavurup güveç kabına koyun. Üzerine beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin.
Acı soslu patates
Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp, ikiye bölüp fırında pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Çıkan içi, tereyağı ve çiğ kremayla karıştırıp patateslere doldurun. Tekrar fırına koyup 10 dakika pişirin. Hardal, salça ve nar ekşisini çırpın. Patateslerin üzerine birer kaşık koyarak servis yapın.
Bayat ekmek keki
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Unu ve peyniri içine ekleyip çırpmaya devam edin. Portakal suyu, labne peyniri ve ufalanmış bayat ekmekleri içine dökerek son bir kez karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.