Bugün ne pişirsem?
Şerbeti için:
Çikolata sos için:
Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. İrmiği ilave edin ve tahta kaşıkla irmiğin rengi dönene kavurun. Süt ve toz şekeri kaynatın, irmiğin üzerine dökün ve şerbeti çekinceye kadar sürekli karıştırın. Tencereyi ocaktan alın, üstünü kapatarak yarım saat dinlendirin. Krema ve çikolatayı eritin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Helvanın üzerine sosu dökerek servis yapın.
Havuç borani
Havuçları dilimleyin. Havuç ve bütün sarımsakları zeytinyağnın yarısıyla sote edin. Üzerine bir su bardağı sıcak su, limon suyu, toz şeker ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Pirinci ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Üzerine maydanoz ekleyerek servis yapın.
Mantarlı biberli pilav
Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletip süzün ve yıkayın. İrice doğranmış soğanı, mantarları ve biberi tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü ekleyin. Üzerini geçecek kadar et suyu ilave ederek 30 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.