Portakallı ve cevizli kek
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya, kabartma tozu, kıyılmış ceviz ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
MİLFÖYDE MANTAR
MALZEMELER
BOŞ YUFKA MANTISI
Yufkaları birer birer açıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Tepsiye yan yana dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tereyağının yarısını ve sıcak tavuk suyunu dökün. Beş dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.