Pastırmalı pirinçli börek
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
KIYMALI BULGURLU PAZI SARMA
İnce kıyılmış soğanı ve kıymayı kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Bir saat kadar suda beklettiğiniz üzümleri, fıstık, rendelenmiş domates ve kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Pazı yapraklarını 10 dakika kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün. Pazı yapraklarını kıymalı harçla sarın. Biraz su ekleyip kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
HAVUÇ KIZARTMASI
Havuçları ikiye bölüp uzunlamasına kalın kalın dilimleyin. Üzerlerine tuz serpin. Yumurtayı çırpın. Havuç dilimlerini önce yumurtaya, sonra kaşar peyniri rendesine, en son da una bulayıp kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.