Pirinçli kayısı tatlısı
MALZEMELER
PIRASALI PİRZOLA GÜVEÇ
Pırasaları iki santim uzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Patatesleri, soğanı, kerevizi ve domatesi doğrayın. Tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip harmanlayın. Tüm malzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
MANTAR ÇORBASI
Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip kavurun. Su ekleyip kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca taze soğanı katın. Tuz ve köriyi ilave edip 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.