Bugün ne pişirsem?
Eti, suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı ve temizlenmiş arpacık soğanları ilave edip beş dakika kavurun. Salçayı biraz suyla açıp tencereye ilave edin. Tarçını, tuzunu ve karabiberini koyun. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Cevizli patates salatası
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Dövülmüş cevizi, kıyılmış maydanozu, piyazlık doğranmış soğanı, doğranmış kornişon turşuyu ve kırmızı biberi karıştırın. Soğuyan patatesi servis kabına alın. Üzerine cevizli karışımı ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Bakla kızartması
Baklaları temizleyip limonlu bol suda 20 dakika pişirin. Süzüp soğuk suya alın. İki dakika bu şekilde bekletip suyunu süzün. Un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Baklaları una, çırpılmış yumurta sarısına ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.