Bugün ne pişirsem?
Kerevizleri halka halka doğrayıp limonlu suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşarı, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk şeklinde dizin. Üstüne harcı gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
Ispanaklı mücver
Ispanak köklerini 10 dakika haşlayıp süzün. Soğan, dereotu ve maydanozu blender'dan geçirin. Üzerine doğranmış ıspanak, tuz, karabiber, yumurta ve unu ilave edip karıştırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak sıvı yağda kızartın.
Pekmez bastı
Unu tereyağında yaklaşık 10 dakika kadar kavurun, üzerine pekmez ve sütü dökün. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kabına dökün, bastıra bastıra yerleştirin. Kare şeklinde kesip fındıkla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.