Etli türlü
MALZEMELER
ELMALI TART
Tereyağını eritin, üzerine kabukları soyulup küp doğranmış veya rendelenmiş elma, limon suyu, kuşüzümü, toz şeker, ceviz ve tarçını ekleyerek iki-üç dakika soteleyin. İki adet yufkayı üst üste koyun, dört adet üçgen kesin. Elmalı harcı üçgen yufkaların üzerine pay edin ve kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın ve önlü arkalı kızartın. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Baklayı yıkayıp, temizleyin. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine sıra ile bakla, kıyılmış soğan, dereotu ve toz şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Ayrı bir yerde un, su, limon suyu ve tuzu iyice çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Bakla yumuşayana dek pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.