Zeytinyağlı kepekli ekmek
MALZEMELER
SEBZELİ ET SARMA
Biftekleri baharatlar ve zeytinyağıyla ovup 10 dakika dinlendirin. Soğanı tereyağında kavurun. Kıyılmış maydanoz, ceviz, brokoli ve taze soğanı ekleyip beş dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp galeta unu ilave edin. En son rendelenmiş sarımsak ve kerevizi ekleyip karıştırın. Harcı, etin üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
HURMALI HELVA
İrmiği tereyağında yaklaşık 15 dakika kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Helva kaşığın etrafında toparlanmaya başladıktan sonra beş dakika daha kavurup ocaktan alın, kıyılmış cevizi ve çikoltayı ekleyin. Hurmaların içine helva koyup servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.