Arpacık soğanlı tavuk
MALZEMELER
FİNCAN BÖREĞİ
Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edip beş dakika kavurun. Hamuru oklava ile açıp yarısına harcı bölüştürün. Boşta kalan kısmı üzerine kapatın. Harçlı kısımları ortalayıp büyükçe bir bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin. Sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
YUFKALI ELMA TATLISI
Baklava yufkalarını iki gruba ayırıp aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Daha sonra yufkaları dört eşit parçaya kesin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız elmaları, şekerle pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalara elmalı harcı paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.