Tandır dürüm
MALZEMELER
ŞEKER HAMURLARI
Ilık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine, un serpip 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlep ve kalan unu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 35 dakika bekletin. Daha sonra simit şeklinde tepsiye dizip 15 dakika daha kabarması için bekleyin. Kabaran hamurları bol kızgın yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
YAYLA ÇORBASI
Suyu kaynatın. Üzerine ayıklanıp yıkanmış pirinçleri ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta yoğurdu çırpıp çorbanın suyu ile ılıştırın. Yavaş yavaş çorbaya ilave edip beş dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.