Sultani bezelye kapaması
MALZEMELER
LABNE PEYNİRLİ PASTA
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyup karıştırın. Bu kek harcını dikdörtgen bir kek kalıbına koyun. 170 derecedeki fırında pişirin. Ilınınca bir su bardağı şekerli su ile ıslatın. Bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesip, üzerine labne peyniri sürüp nar taneleriyle süsleyin.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
PATATESLİ POĞAÇA
Mayayıö ılık suyla karıştırın, beş dakika kadar bekletip yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.