Çağlalı yahni
MALZEMELER
ÇİLEKLİ FİYONK TATLI
Krema ile tereyağını karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Unlanmış zeminde açın ve bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Çileği zar şeklinde doğrayın, toz şeker ve vanilya katıp karıştırın. Hamurların ortasına çilekli harcı koyup rulo yapın. Yağlanmış fırına dizip 190 derecede pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
PAZILI VE LORLU BÖREK
Doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, lor peyniri ve yumurtayı harmanlayın. Su ve yağı karıştırın. Yufkaların iki tanesini aralarına sulu karışımından sürerek üst üste koyun, tepsiye büzerek serin. Üzerine pazılı karışımı yayın. Kalan yufkaları da aralarını ıslatarak üzerine yayın. Kalan yağlı karışımı üzerine dökün. 200 derecede pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.