Enginar yatağında semizotu
MALZEMELER
BEZELYELİ TAVUK DOLMASI
Tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır, ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecede pişirin.
MALZEMELER
CEVİZLİ UNSUZ KURABİYE
Şeker ve yumurtayı çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi ilave edin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Yağlanmış kalıba kaşık kaşık yerleştirin. 180 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.