Etli domates dolması
MALZEMELER
PORTAKALLI KURABİYE
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip, oda sıcaklığında margarin ve yoğurtla birlikte karışıma ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru düz bir zeminde açıp değişik kalıplarla şekiller çıkarın. Tepsiye dizip üzerine toz şeker serpiştirin. 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
KAYISILI FISTIKLI PİLAV
Dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Pirinci ve tereyağını ilave edin, tereyağı eriyene kadar kavurun. Kıyılmış kayısıyı ekleyin ve bir-iki dakika daha kavurup su ve tuzu katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.