Akçaabat köftesi
Kıymaları karıştırıp bir tepsiye yayın ve hafifçe tuzlayın. Ezilmiş sarımsak ve ufalanmış ekmek içini koyup iyice yoğurun. Harçtan yaklaşık dört-beş santim çapında silindirler yapın. Silindirleri yan yana birbirine değmeyecek biçimde tepsiye dizin ve elle parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri tavada ya da ızgarada pişirin.
MALZEMELER
Çilek soslu kek
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin, sütü ekleyin. Harcı kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Üzerine reçeli sürün. Çilekleri, şekerle bir taşım kaynatıp nişasta ile sos kıvamına getirip kekin üzerine dökün.
MALZEMELER
Soğanlı ciğer
Arpacık soğanları tereyağında renkleri dönene dek sote edin. Üzerine kuşbaşı doğranmış ciğeri ekleyin ve suyunu salıp çekene dek soteleyin. Dövülmüş sarımsak, kimyon, salça, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip 20-25 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.