Yemek suflesi
MALZEMELER
GÜVEÇTE PATLICAN
Patlıcanları doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Küp patatesleri ve ardından patlıcanları kızartın. Kıymanın üzerine biraz yağ ve kıyılmış soğanları da koyup birlikte kavurun. Doğranmış biber ve salçayı da ekleyip kavurun. Suyunu çekince baharatları ilave edin. Bir su bardağı sıcak su katıp bir taşım kaynatın ve küçük güveçlere paylaştırın. Üzerlerine domates ve biber dizip üstleri hafif kızarana kadar fırında pişirin.
MALZEMELER
SEMİZOTLU ÇORBA
Buğdayı yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt, bir su bardağı su ve dövülmüş sarımsağı bir kapta çırpın ve buğdayın içine katın. Ayıklanmış semizotu yaprağını da ekledikten sonra karıştırın. Tuz ilave edip ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.