Yufkalı kebap
Soğanı rendeleyip suyunu süzün. Kıyma, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve soğan suyunu yaklaşık 15 dakika yoğurun ve şişlere geçirip şekil verin ve ızgarada pişirin. Köfteler pişerken lavaş ekmeklerini üzerine bastırıp ıslatın. Pişen köfteleri bu ekmeklere sarın. Üzerine maydanoz serpip dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Makarna salatası
Baklayı verev doğrayın ve yumuşayana dek haşlayın. Kararmasını önlemek için buz katılmış suda beş dakika bekletin ve süzün. Makarnayı haşlayın, süzüp tabağa alın. Baklayı zeytinyağında soteleyin. Bakla ve domatesi makarnayla harmanlayın. Üzerine yumurtaları koyun. Zeytinyağı ve tuz ekleyin.
MALZEMELER
Cevizli çörek
Ekmek hamurunu, üzerine sıvı yağ ekleyerek yağı iyice çekene kadar yoğurun ve kabarması için bekletin. Kabarınca unlanmış bir zeminde ince açın. Eritilmiş tereyağı, tahin, pekmez ve şekeri karıştırın, hamurun her tarafına sürün. Kıyılmış cevizi de serip şeritler halinde kesin, rulo yapın. Fırın tepsisine yan yana, birbirlerine değecek şekilde dizin. Üzerine biraz pekmez gezdirip elinizle yayın. 190 derecedeki fırına verip 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.