Bugün ne pişirsem?
Kıyılmış soğan ve mantarları, mantarlar yumuşayana kadar tereyağında kavurun. Üzerine unu serpin. Sütü ve suyu ekleyip karıştırarak 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış sucukların üzerine az su koyup üç dakika pişirin. Suyunu çekince doğranmış sivri biberleri ekleyin. Sucuk ve biberler biraz pişince de çorbanın üzerine koyup servis yapın.
Peynirli enginar dolması
Enginarların orta kısımlarından yapraklarını kopartıp içine ulaşın. Tüylü kısmını bir kaşık yardımıyla alın. İçi boş ve kenarlarda yaprak olmalı. Yumurta, ince kıyılmış dereotu ve peynirleri karıştırıp enginarların içine doldurun. Galeta ununu yağla karıştırıp üzerlerini kapatın. Enginarları tencereye yerleştirin. Su ekleyip pişmeye bırakın.
Peynirli biberli bisküvi
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına tüm malzemeyi ekleyin, yoğurun ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açıp kareler şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp kırmızıbiber serpin. 190 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.