Bugün ne pişirsem?
Yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Pirinçleri tuzlu suda haşlayıp süzün, daha sonra üzerine diğer malzemeleri ve zeytinyağını koyup harmanlayın. Portakalın suyunu sıkıp üzerine dökün. Fıstık, kuru üzüm ve portakal dilimleriyle servis yapın.
Zeytinyağlı bezelye
Doğranmış soğan, patates ve havucu yağda beş dakika kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış bezelye, şeker, tuz ve rendelenmiş domatesi koyun. Çok az su ilave ederek 20 dakika pişirin.
Çilekli muhallebi
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırarak pişirin. Sonra içine vanilya ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp buzdolabına koyun. Doğranmış çilekleri ve şekeri kaynatıp içine az suyla açılmış nişastayı ekleyin. Muhallebileri servis tabağına alıp üzerine çilekli sosu dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.