Kuzu etli börülce
MALZEMELER
HURMALI KURABİYE
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma, un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer çorba kaşığı koyun ve ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
İÇ BAKLALI KEK
Baklaların kabuklarını soyun. Taze soğanların beyaz kısımlarını doğrayın. Yumurtaları çırpın; soğan, bakla, peynir, sıvı yağ, süt ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyin. Yağlanmış kalıba döküp 180 derecede pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.