Bugün ne pişirsem?
Akşamdan ıslatılmış buğdayı ve nohudu yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış dereotu ve naneyle harmanlayıp tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine dökün.
Havuçlu üzümlü kek
Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, kuru üzüm ve rendelenmiş havucu koyup karıştırın. Ardından yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
Çikolatalı parfe
Yumurtaları, üç çorba kaşığı şekerle çırpın. Bir bardak toz şekeri suyla kaynatıp içine çikolata parçalarını ve margarini ekleyin. İki dakika pişirip ocaktan alın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Kelepçeli bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.