Biberli tavuk
Sos için:
Sos malzemelerini karıştırın. Tavuk etlerini serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda kesip bu sosla harmanlayın. Bir saat boyunca bu sosun içinde bekletin. Soğanı irice doğrayın. Biberleri tavuk etleri gibi doğrayın. Soğanı ve sebzeleri yağda kavurun. Tavuk etini de ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuzunu ekleyin.
Enginarlı semizotu salatası
Sosu için:
Enginarları limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşlayın ve doğrayın. Semizotunu doğrayın. Üzerine enginar, kiraz domates, taze soğan, dereotu ve nane ekleyerek harmanlayın. Sos için verilen malzemeleri karıştırın, salatanın üzerine gezdirin.
Çıtır börek
İçi için:
Zeytinyağı ve suyu çırpın. Bir adet yufkayı tezgaha yayın, sulu karışımla ıslatın, ikiye katlayıp sekiz adet üçgen çıkarın. Rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli içten koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Bir kaseye su koyun. Börekleri bu suya batırıp çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.