Bugün ne pişirsem?
Yeşillikleri kıyın, peynir ve baharatlarla karıştırın. Yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine sütlü karışımdan sürün ve iç harcı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar sütlü karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan sütlü harcı dökün.
Acılı kanatlar
Derin bir kabın içinde süt, kırmızı pul biber, sıvı yağ ve şekeri çırpın. İçine tavuk parçalarını ekleyip yaklaşık iki saat kadar buzdolabında dinlendirin. Tavuk kanatlarını pişirmeden önce sudan geçirip kurulayın. Daha sonra yağsız bir tavada her tarafını kızartıp servis tabağına alın.
Kağıt helva pastası
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabında bir saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına, dolaptan aldığınız kremayı sürün. En üstünü de kremayla kaplayın. Dilediğiniz meyveyle süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.