Bugün ne pişirsem?
Zeytinyağı, süt, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Etleri bu sosta bir saat bekletin. Etleri ve pastırmaları uzun ince dilimlere kesin, tereyağında 35 dakika kadar pişirin. Közlenmiş patlıcan ve biberleri iri iri doğrayıp etlerin içine ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Dondurmalı waffle
Yumurta, şeker, nişasta, tarçın, erimiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya ve sütü, boza kıvamında bir karışım elde edene kadar çırpma teli ile karıştırın. Bir waffle tavasına kaşık kaşık dökerek pişirin. Biraz soğuyunca üzerine dilimlenmiş meyveleri ve dondurma toplarını koyun, üzerine erimiş çikolata dökün.
Fasulye salatası
Akşamdan ıslattığınız fasulye ve buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine rendelenmiş havuç ve kıyılmış maydanozları ekleyip harmanlayın. Daha sonra limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin. Dilimlenmiş domatesle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.