Bugün ne pişirsem?
Kıymayı, rendelenmiş soğan ve baharatlarla yoğurup top şeklinde köfteler yapın ve yağda kızartın. Salçayı az miktarda suyla açın. Köfteleri bu sosta beş dakika kadar pişirin. Pirinci tereyağında kavurun, üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Suyunu koyup pişirin. Pilavın üzerine köfteleri koyarak servis yapın.
Çilek soslu ekmek tatlısı
Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp fırında kızartın. Çilekleri ayıklayıp üzerine şeker, kabuk tarçın, vanilya ve bir su bardağı su ekleyip kaynatıp ezin. Kızaran ekmekleri sütle ıslatın. Üzerine çilekli karışımının yarısını dökün. Kalan ekmekleri üzerine dizip sütle ıslatın, kalan çilekli karışımı üzerine yayın.
Kabak mücveri
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, unu, yumurtayı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve çırpılmış yumurtayı da koyup iyice harmanlayın. Mısır tanelerini ekleyin. Az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.