Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu sıkıp soğumaya bırakın. Ceviz ve kaymağı karıştırın. Beş yaprak yufkanın üzerine kaymaklı karışımından koyun. Yufkayı oklavaya sarın, büzerek oklavadan çıkartın. Tüm yufkaları ikiye bölüp yuvarlayarak tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
30 adet baklava yufkası
1 su bardağı kıyılmış ceviz
200 gr. kaymak
3 çorba kaşığı kıyılmış fıstık
1 çay bardağı tereyağı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Limon suyu
SEBZELİ TAVUK
Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. İri doğranmış sarımsak, taze soğan ve biberi katıp etlerle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu koyup pişirmeye devam edin. Soya sosu ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. tavuk baget
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızıbiber
3 çorba kaşığı soya sosu
1 adet sarı biber
SOSLU PATATES
Patatesleri soyup çok ince dilimleyip 200 derece fırında 30 dakika kızartın. Salça, zeytinyağı, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın. Kızarmış patatesleri bu sosa koyarak harmanlayın. Fırında 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
3 adet patates
2 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
7 çay kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, kimyon, karabiber, pul biber