Çıtır köfte
MALZEMELER
ETLİ KABAK
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip beş dakika pişirin ve salçayı katın. Bir-iki dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
BADEMLİ REVANİ
Su ve şekeri kaynatın, limon suyu ekleyin. Un, irmik, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı çırpın, bademleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca sıcak şerbeti dökün.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.