Yoğurt soslu sarımsaklı köfte
MALZEMELER
PATLICAN PÜRE
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Patatesleri haşlayın. Patates ve patlıcanı çatalla iyice ezin. Rendelenmiş Hindistan cevizi, Hindistan cevizi sütü, tereyağı, pul biber, tuz ve köriyi ilave edip püre yapın. Tereyağında kavrulmuş pul biberle tatlandırın.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
HAVUÇLU KATMER
Rendelenmiş havuç, tereyağı ve şekeri pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve vanilya ekleyerek soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin. Beş adet yufkayı, aralarına nişasta serperek tepsiye dizin. Havuçlu harcı üzerine yayıp kalan yufkaları koyun. Baklava dilimi kesip 200 derecede pişirin. Süt ve balı karıştırın, tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.