Patlıcanlı köfte
MALZEMELER
BEZELYELİ PİLAV
Pirinci, şeker ve tuzla birlikte tereyağında kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip bezelyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış dereotu katıp demlenmeye bırakın.
MALZEMELER
MANTARLI KABAK DOLMASI
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan ikiye bölün, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir su bardağı suyla pişirin. Kabakların içini oyun. Mantarları dilimleyip limon dilimleri ile bir çorba kaşığı suda üç dakika pişirin. Ayrı bir tencerede unu yağda kavurup üzerine süt ekleyin. İndirmeye yakın mantarları ilave edin. Bu karışımı kabakların içine doldurun.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.